Danas je u Šipovu obilježena 12. obljetnica otvorenja džamije: CENTAR UPRAŽNJAVANJA VJERSKOG, KULTURNOG I SVEKOLIKOG IDENTITETA BOŠNJAKA

Danas je u džamiji u Šipovu, nakon podne namaza, u povodu obilježavanja 12. obljetnice otvorenja iste, izveden prigodan mevludski program u kojem su sudjelovala djeca-polaznici mektebske nastave tamošnjeg džemata. Program je vodio imam džemata Šipovo Sadik ef. Đulabić.

Prisutnima se obratio i vakif te džamije Asim Hamidović koji je podsjetio na njegove temeljne motive koji su ga opredjelili da uloži svoja sredstva za obnovu te džamije i pripadajućih drugih sadržaja a oni su da to hair djelo služi narodu toga kraja. Istakao je da je u Šipovu po popisu iz 1991. na području opštine Šipovo živjelo nešto preko 2.800 Bošnjaka, da ih je u vrijeme otvorenja džamije, dakle prije 12 godina bilo 640, a danas oko 400.

Potom je o značaju džamije, posebno za Bošnjake džemata opštine Šipovo, govorio glavni imam Medžlisa IZ Jajce prof. Zehrudin ef. Hadžić. Iskazao zahvalnost vakifu džamije, imamu, višegodišnjem predsjedniku Džematskog odbora i današnjem muteveliji Nakibu Musagiću kao i svim džematlijama koji su dali svoj doprinos obnovi ove džamije i njenoj višestrukoj funkciji svih proteklih 12 godina.

Nakon programa proučena je hatmenska dova za roditelje vakifa Asima Hamidovića i njegove hanume Aide Hamidović, rođ. Dedić. Vakif je podijelio i prigodne poklone mektebskoj djeci – izvođačima programa.
16. Jula 2017. @BedrudinGusicBlog